סגירת תיק פלילי בחוסר אשמה
אירועים מצערים יוצרים מפגשים לא נעימים עם רשויות אכיפת החוק. חלקם הגדול של התיקים איננו מגיע לפתחו של בית המשפט והתיק כנגד הנחקר נגנז/ נסגר ע"י המשטרה, מדור התביעות או הפרקליטות, במידה והתיק לא נסגר בחוסר אשמה, אלא נגנז בחוסר עניין לציבור או בחוסר ראיות, הרישום נשאר.
אזרחים רבים שחוו את התהליך נשארים עם רישום במערכת אכיפת החוק, אף שהם בטוחים כי הם לא עשו דבר והצדק עמם ובטח ובטח לא מגיע להם שהדבר יונצח ברשומות.
רבים מהאזרחים משאירים זאת כך, בצר להם הם סבורים שלא קיימת יכולת לשנות את רוע הגזרה. אכן בחלק מהמקרים לא ניתן לפעול לשנות את עילת הסגירה, אך ישנם מקרים שניתן לפעול לסגירת התיק מחוסר אשמה.
בחלק גדול מהמקרים לא די בפנייה מנומקת של עורכי הדין לרשויות אכיפת החוק לשינוי עילת הסגירה.
כמי שמכיר היטב את המטרייה אשמח לתת יעוץ באשר למקרים בהם יש סיכוי סביר לשינוי עילת הסגירה ויותר מכך, לערוך בדיקת פוליגרף שבמידה ותתמוך בגרסתו של הפונה תוכל להצטרף לפנייה המנומקת ולהוות משקל נוסף בשקילת הפנייה ע"י רשויות אכיפת החוק. לפניית עורך הדין רצוי לצרף למיד"פ ממצאי בדיקת פוליגרף.
אם אתם זקוקים לשירות יש לכם שתי ברירות, האחת, לתת לעורך הדין להתפלמס עם רשויות אכיפת החוק במכתבים חוזרים ונשנים והברירה השנייה להדגיש בפני העורך דין שאתם כה צודקים בעמדתכם עד כדי שאתם מוכנים לעבור בדיקת פוליגרף שתוצאותיה יצורפו לפנייה.
איזו פנייה סיכויה גדולים יותר להתקבל? אני מניח שהתשובה ברורה. עמדו על חזקת החפות.
הערה: במידה וישנם מספר תיקים, לכל תיק יש צורך בדיקה נפרדת, אלא אם כן הנסיבות זהות.
תמיד למענכם ולשירותכם
נמרוד דניאל (סנ"צ בדימוס), בודק פוליגרף מוסמך
חבר באיגוד בודקי הפוליגרף בישראל, איגוד הפוליגרף האמריקאי והבריטי אירופאי